Datum open huis

Pieter Fransenhof 21
Bovenkarspel

Vraagprijs € 489.000 k.k.

Woningsoort: Vrijstaande woning
Aantal kamers: 8
Aantal slaapkamers: 5

Foto's (2)

Omschrijving:

Gelegen op één van de mooiste locaties centraal in het oude centrum van Bovenkarspel staat in een verkeersluw en privacy biedend hofje deze schitterende ruime en sfeervolle woning uit 2004. De in perfecte staat van onderhoud verkerende woning heeft een zeer grote garage geschikt voor twee auto’s, vijf slaapkamers, ruime badkamer, gezellige woonkamer, royale woonkeuken, separaat kantoor, kelder, veranda en tuinberging op 525 m2 grond.

Het vrije uitzicht over landerijen, lommerrijk groen en gelegen aan vaarwater zijn zeer bijzonder en maken dit een uniek object. De woning is gelegen op enkele minuten lopen van het NS station Flora en dichtbij Enkhuizen, winkelcentrum Streekhof, Broekerhaven en restaurants.

Entree/hal:
De ingang van de woning is gesitueerd onder de carport. Bij het betreden van de woning komt u in de royale hal voorzien van toilet, trappenkast en meterkastopstelling. De hal geeft toegang aan de woonkamer, garage, meterkast en trap naar eerste verdieping. Hal en het toilet zijn voorzien van hardstenen tegels met vloerverwarming.

Woonkamer:
De woonkamer is voorzien van een sfeervolle Belgisch hardstenen schouw met gashaard en gerookt eiken planken vloerdelen. De kamer is ruim en sfeervol en heeft een erker welke doorloopt van de voorzijde naar de zijkant van het pand. Deze erker biedt een fantastisch uitzicht op landerijen, lommerrijk groen, open vaarwater en molen Ceres.

Keuken:
Via de kamer en suite schuifdeuren met originele glas en lood ramen, betreedt u de royale woonkeuken voorzien van een landelijk keukenopstelling met Belgisch hardstenen aanrechtblad. Tegenover het aanrecht bevindt zich het keukeneiland met brede laden, eiken werkblad en zeer veel opbergruimte. Het 5-pits kooktoestel met grote oven bevindt zich onder een schouw met geïntegreerde afzuiger met verlichting. Naast een koel-vries combinatie is de keuken voorzien van combimagnetron en inbouw koffiemachine. In de keuken is plaats voor een zeer grote keukentafel. De vloer is voorzien van hardstenen tegels en vloerverwarming. De keuken geeft via openslaande deuren toegang tot de tuin en heeft een deur voor toegang tot de garage /bijkeuken.

Oprit/tuin:
Aan de voorzijde bevind zich een royale oprit en parkeergelegenheid geschikt voor drie auto’s. De sfeervolle tuin aan de voorzijde geeft toegang tot de grote hardhouten steiger die langs het water en de zijkant van  de woning loopt naar de poort die de achterzijde van het perceel ontsluit. In de wal is een stenen trap die vanaf de steiger naar het water leidt.

Tuin/berging en veranda:
Via de poort komt u achter de woning in de royale en privacy biedende tuin waarin zich een authentieke (verwarmde) veranda en tuinberging bevinden. De tuin is aan de zijden van de belendingen voorzien van fraaie onderhoudsvrije, gemetselde en gefundeerde tuinmuren met steunberen. De veranda is gebouwd van duurzaam hout en heeft een betimmerde sporenkap met oude dakpannen en zinken goten. In de veranda zijn alle voorzieningen voorbereid voor het plaatsen van een spa of jacuzzi.
De tuinberging deels in steen en houtskeletbouw gebouwd, is volledig geïsoleerd en heeft een afdak over de naastgelegen hardhouten steiger aan het water. In de tuinberging bevinden zich een extra groepenopstelling en het pomp-huis voor de beregeningsinstallatie. De berging en veranda zijn voorzien van een complete elektrische installatie met krachtstroom. De complete tuin is voorzien van elektra en verlichting.

Garage:
De garage met 2 grote houten openslaande deuren is in spouw uitgevoerd en van binnen volledig afgewerkt inclusief een betegelde vloer. De garage is voorzien van vloerverwarming en een vaste kast waarin zich o.a. de CV, afzuiging en extra groepenopstelling bevinden. De garage is voorzien van een complete elektrische installatie met krachtstroom. Achter in de garage bevinden zich de grote RVS uitstort gootsteen, mogelijkheid voor koel/vries opstelling en de toegang tot kantoor en kelder. Het is in de garage mogelijk een badkamer te realiseren waarvoor reeds voorzieningen zijn aangebracht (water, elektra en riolering.) In het plafond van de garage en keldertrapgat is een geïntegreerde takelinstallatie weggewerkt waarmee zware objecten in de kelder kunnen worden geplaatst.

Kantoor:
De garage geeft toegang tot de royale kantoorruimte. Deze ruimte is ook geschikt is als slaap/hobbykamer op de begane grond. Het kantoor heeft openslaande deuren en ramen welke op de tuin uitkijken.

Kelder:
Via de garage bereikt u middels een vaste trap de verwarmde en geventileerde kelder met een stahoogte van 2,3 meter. De kelder is voorzien van een complete elektrische installatie met krachtstroom.

1e verdieping:
Op de eerste verdieping zijn 3  slaapkamers waarvan 1 zeer ruime ouderslaapkamer. De andere kamers zijn respectievelijk in gebruik is als kleed/waskamer en als logeerkamer. De ruime badkamer heeft een openslaand raam, grote wastafel met dubbele kranen, toiletmeubel, bad, douche, toilet, designradiator, vloerverwarming en is tot aan het plafond betegeld.

2e verdieping/zolder:
Via de vaste tweede trap komt u op de tweede/zolder verdieping, waar men twee ruime slaapkamers met ieder een grote kantel/kiep dakraam aantreft. In één slaapkamer is een mogelijkheid voor het plaatsen van een wastafel of wasmachine. Afvoer en warm/koud water aansluitingen zijn aanwezig.

Technische voorzieningen:
Alle ruimten zijn voorzien van uitgebreide elektrische voorzieningen, datanetwerk en cai systeem. Voor de buitenruimten is voorzien in diverse buitenkranen.

Gegevens makelaar

Makelaar: CMK Makelaars

Print
Bereken route
Doorsturen